sunnuntai 2. joulukuuta 2018

TJK Majoituspalvelut vko 1

Olen TJKssa Vanajanlinnalla 26.11.2018 - 18.1.2019.

Maanantai 26.11.

Ensimmäisenä tjk päivänä olisi pitänyt olla kerroshoitoa, mutta kun saavuin klo 8 paikalle, niin päädyin kokous puolelle siksi päiväksi. Kuljin yhden työntekijän kanssa koko päivän. Opettelin keittämään kahvia, mikä on sillä heidän koneella todella helppoa. Keitin myös vedenkeittimellä paljon vettä, laitoin mehuja karahveihin. Kuljetimme kokoustiloihin kahveja, kuumaa vettä, sämpylöitä, jotain makeaa, kahvi ja tee mukeja, virvokkeita. Laitoimme siis päivän aikana moneen kokoustilaan tulokahvit aamulla ja kun kokoustajat olivat lounaalla, niin siivosimme tilat ja veimme iltapäivkahvit. Vein mös yksin yhteen tilaan asiakkaalle gluteenittoman vaihtoehdon. Pääsin heti ensimmäisenä päivänä oikeasti hommiin mukaan, mikä oli todella mukavaa.
Täytin myös juomakaappia ja kiillotin aterimia.

Tiistai 27.11.

Olin aamiaisen hoidossa sitten koko lopun viikosta. Kiillotin jälleen aterimia, täytin kahveja ja teetä aamupalalla. Lounaalla blokkasin pöytiä, mikä oli todella haastavaa, sillä ne lautaset ovat hyvin vaikeita. Ennen lounasta myös tietysti teimme kattausta, servetit, juomalasit ja vedet pöytiin. Opettelin myös käyttämään tiskikonetta, se oli hyvin yksinkertainen. Päivän jälkeen jalkoihin sattui.


Keskiviikko 28.11.

Aamiainen.
Laittelin aterimia paikoilleen ja kiillotin niitä jälleen kerran. Autoin tarvittaessa kokouspuolen henkilökuntaa, viemällä kahveja ja sämpylöitä jne. Taittelin myös lounaalle sinisiä servettejä, myöhemmin taittelin valkoisia liinoja joita kutsutaan myös serveteiksi. Blokkasin jäleen pöytiä, siivosin ja katoin niitä uudelleen. Eli laitoin pöytiin lasit, servetit, vedet ja suoristin tuolit. Lopuksi vielä keräsin tyhjät ja vajaat pullot. Vajaat tyhjensin kokonaan ja laitoin tyhjien kanssa pullojenkeräys pussiin.

Torstai 29.11.

Aamiainen.
IHan aluksi keitin kahvia, sitten taas tuttuun tapaan oli tietysti aamiasella blokkaamista. Lounaalla myös blokkausta ja ruokien hakemista keittiöstä, jos alkoi olla lopussa jokin ruoka tai jos joku halusi kasvisruokaa, niin sekin haettiin erikseen ja vietiin asiakkaalle pöytään. Lounaalla myös ohjasin ryhmiä oikeisiin pöytiin, sekä muutenkin vastasin kysymyksiin jos oli ja jos osasin. Vaihdoin myös pattereita semmoisiin hienoihin lahjapaketti koristeisiin. Hain lisää astoita myös keittiöstä ja vein likaisia pois. Kattaminen siis tietysti myös samanlailla kuin muinakin päivinä.
Lopuksi vielä menimme yhden toisen työntekijän kanssa järjestämään viikonloppua varten toisesta rakennuksesta tiloja.

Perjantai 30.11.

Aamianen.
Laitoin isoon mehutonkkaan appelsiinimehua, siihen meni 12 purkkia ja painoi niin paljon etten saanut sitä nostettua. Samalla tavalla meni sekin päivä että ensin aamiaisella blokkausta ja purkaminen, jonka jälkeen valmisteltiin lounaalle kattaus, laitettiin karahveihin tällä kertaa vedet ja purimme lounaan. Blokkauksessa erilaista oli, että karahveja piti vaihtaajos asiakkailta oli vesi lopussa ja käydä keittiössä täyttämässä lisää. Myös aterimien kiillotusta oli sinäkin päivänä.

 



Tunnit yhteensä: 35h

Ensimmäisen viikon mietteet:

Mukavaa on ollut se, että on oikeasti heti pääsyt tekemään ja oppimaan, ei ole oikeastaan ollut yhtään hetkeä, jollon ei olisi jotain tekemistä ollut. Henkilökunta on mukavia ja ystävällisiä. Työympäristö tavalaan kotoisa ja vähän erilainen. Olen kuitenkin jo nyt tullut siihen tulokseen, että tarjoilu hommat ja noi aamiasjutut eivät ole ihan mun juttu, että ennemminkin olen nauttinut todella paljon aina siitä, kun on saanut osallistua kokoushenkilökunnan puuhiin.

1 kommentti: