sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Hyvinvointi

1. Söin aamupalaksi riisimuroja.

2. Lounas: Perunaa ja makkarakastiketta.
Välipala: -
Päivällinen: Perunamuussia, jossa oli myös bataattia ja jotain kastiketta ja pihviä.
Iltapala: Appelsiini

3. Hiilihydraatteja: Täysjyvävilja, hedelmät, kasvikset, marjat.
Proteiinia: kala, liha, kananmuna.
Rasvoja: voi
B-vitamiini: Täysjyväleipä, kuivahiiva, siemenet
C-vitamiini: sitrushedelmät
K-vitamiini: juusto, pinaatti, parsakaali, kaali
D-vitamiini: Aurinko
Kalsium: Maito ja juusto

4. Aamupalaksi ruisleipää, johon voita, juustoa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Lasi maitoa.
Lounaaksi kanasalaattia, jossa on kanaa, kurkkua, tomaattia, fetaa ja juustokuutioita.
Välipalaksi omenalohkoja ja jogurttia.
Päivälliseksi lohta ja perunamuusia sekä salaattia.
Iltapalaksi Paahtoleipää, johon päälle voita, kurkkua, juustoa, kinkkua. Lasi tuoremehua.



5. Parantaa aineenvaihduntaa, ehkäisee masennusta, kohottaa kuntoa. parantaa ryhtiä, vahvistaa luita ja lihaksia.

6. Puoli tuntia mitä tahansa liikuntaa riittää yleensä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Mielestäni liikun sen verran vähintään päivässä. Kävellen kouluun ja takaisin ja siihen muut kulkemiset. Tiistaisin ja torstaisin kuntosali.

7. Nukuin noin 6 tuntia, eli ehkä hieman vähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti